NASSAU satser på isolering

NASSAU satser på isolering

Artikel fra FYENS STIFTSTIDENDE SØNDAG 16. FEBRUAR 2020

Peter Skjødt Mygind peskm@jfmedier.dk

Læs hele artiklen nedenunder

 

Fyns-Stiftstidende-NASSAU-søndag-16.-februar-2020
Ringe-virksomhed satser stort på isolering - FYENS STIFTSTIDENDE søndag d. 16. februar 2020

16 feb. 2020 kl. 11:18

Peter Skjødt Mygind peskm@jfmedier.dk

Ringe-virksomhed satser stort på isolering: – Det er jo ret beset et hul i væggen

NASSAU Door producerer industri- og garageporte til hele verden fra sin fabrik i Ringe. Man har de senere år investeret massivt i at udvikle højisolerede porte, der kan holde på varmen – og sænke både varmeregning og CO2-udledning. Indtil videre er efterspørgslen begrænset, men det skal nok ændre sig, mener fabrikschef.

RINGE: Solen skrider ind langs gulvet i NASSAU Doors fabriksbygning, mens porten ruller op. Man bliver øjeblikkeligt ramt af den kolde februarluft, der strømmer ind af åbningen. Fabrikschef Carsten Petersen trykker på luk-knappen, og i løbet af få sekunder er porten igen lukket helt tæt, mens varmen vender tilbage i kroppen.

– Det er jo ret beset et stort hul i væggen, så man mister meget varmeenergi, når den står åben. Derfor arbejder vi på en opgradering af vores port, så åbne- og lukketiden bliver endnu kortere, siger Carsten Petersen.

Fabrikschefen finder en skive af en ældre port frem og holder den op mod den nye NASSAU 8000, der blev lanceret sidste år. Som man kan se, så er den nye port dobbelt så tyk og isolerer dobbelt så godt, forklarer Carsten Petersen. Faktisk er det markedets bedst isolerede port, og selvom den har været halvandet år undervejs og kostet hele udviklingsbudgettet i den periode, så tror NASSAU Door fuldt og fast på, at investeringen er det hele værd.

– Der er et enormt fokus på klima i den her tid, og det bliver ikke mindre. Vi skal være bedre til at spare på ressourcerne, og der er højisolering en del af løsningen, siger Carsten Petersen.

Tænker kun på prisen

Når NASSAU Door satser benhårdt på at lave bæredygtige porte, så er det ikke ren filantropi. Det også handler også om kolde kontanter. Man anslår, at cirka 25 procent af varmen i en godt isoleret bygning forsvinder gennem døre, vinduer og porte. Der er derfor mange penge at spare på varmeregningen, hvis man kan nedbringe dette udslip.

– Den nye port er cirka 20 procent dyrere end vores ældre modeller. Men til gengæld er den så meget bedre til at holde på varmen, at den har tjent sig selv ind efter et års brug, siger Carsten Petersen.

Med de tal skulle man tro, at kunderne som udgangspunkt altid foretrak de nye porte. Men NASSAU Door har indtil videre ikke oplevet den helt store efterspørgsel på den nye model. Tværtimod har man oplevet, at oftest er firmaets sælgere, der skal fremføre argumentet om energibesparelse, frem for køberne der bringer det på bane. Det skyldes især, at NASSAU Doors primære kundegruppe er entreprenører, der ofte kun har fokus på indkøbsprisen.

– Det er sjældent, at vi sælger til slutbrugerne af en bygning. Vi sælger oftest til entreprenører, der står for selve byggeriet. De tænker ikke på, hvad driftsomkostningerne er – for dem handler det om at bygge så billigt som muligt, så de kan vinde udbuddene, siger Carsten Petersen.

Brug for strammere regler

Der kan dog ske ting, som får entreprenørerne til at sejle om. Carsten Petersen fremhæver selv eksemplet med de såkaldte UPS-systemer – et slags backupbatteri, der hæver porten i tilfælde af brand. Det har i mange år været muligt at tilkøbe UPS-systemer hos NASSAU Door, men der har aldrig været den store efterspørgsel, fordi prisen på et sådan system næsten er lige så høj som på selve porten. Det ændrede sig dog, da brandmyndighederne for nogle år siden lavede en indsats for at fremme systemerne.

– Vi har mangedoblet salget af UPS-systemer i løbet af 3-4 år. Der bliver ikke engang spurgt ind til prisen mere, for det er bare noget, man skal have. Det viser, at det har en stor effekt, når myndighederne laver reguleringer, siger Carsten Petersen, der mener, at reglerne bør strammes på isoleringsområdet.

Han peger helt konkret på bygningsreglementet. Reglementet udspecificerer byggelovens krav og indeholder de nærmere detaljerede krav, som alle byggearbejder skal leve op til. Carsten Petersen er skuffet over, at det opdaterede reglement for 2020 ikke indeholder en skærpning af kravene til isolering af porte, hvilket NASSAU Door ellers havde satset på.

– Vi kan ikke forstå, at man ikke strammer reglerne. Regeringen har et mål om, at vi skal nedsætte vores CO2-udslip med 70 procent inden 2030, og hvis vi skal nå det, så skal isolering også på dagsordenen, siger Carsten Petersen, der dog tror, at det nok skal komme.

– Hvis vi ikke troede på, at højisolering var fremtiden, så investerede vi ikke så massivt i det, som vi gør, siger han.

hjemmeside banner nassau 8000 specifikationer - isolerende prt