Varmepumpe i garagen

Varmepumpe i garagen?

 Vi taler med mange af vores kunder for tiden, som grundet de høje elpriser ønsker en bedre isolering af deres garagebygninger. Mange opvarmer i dag deres garage med en luft til luft varmepumpe som separat opvarmer garagen udenom centralvarmeanlægget. Hidtil har en luft til luft varmepumpe været en billig måde at varme sin garage op på. Luft til luft varmepumpe er fortsat en af de billigere måder at opvarme garagen på, men grundet de stigende elpriser har det for mange en stor betydning at garagen er isoleret bedst muligt.

 

Hvad kan du gøre?

 Der er flere forbedringer at du kan foretage, for at forbedre isoleringen og nedbringe forbruget i din garage. Mange garager er udstyret med en ældre og ofte uisoleret port, som deraf har et stort varmeudslip fra garagen. Ofte har de ældre porte enten ingen tætningslister, eller i bedste fald utætte tætningslister. Din varmepumpe vil kort sagt varme din garage effektivt op, men varmen fra din varmepumpe vil forlade garagen igennem utætheder ved porten og igennem din garageport.

 

Opdater din garageport

 En moderne NASSAU garageport er udviklet til at isolere din garage bedst muligt. NASSAUs garageport er opbygget af 44mm tykke isolerende portelementer, som effektivt holder kulden ude og varmen inde. Vores garageport er designet med afbrudte kuldebroer, som betyder at kulden ikke kan overføres igennem overflademetallet fra ydersiden til indersiden af porten. Effektive tætningslister i top, bund og sider betyder at kulden ikke kan slippe ind udefra og at varmen ikke kan slippe ud indefra. Din varmepumpe vil hermed få de bedste betingelser for at kunne opvarme din garage billigst muligt.

 

Hvordan ser dine vinduer og døre ud?

 Ofte har døre og vinduer i garagen laveste prioritet til udskiftning i forhold til i selve huset. Temperaturen i beboelseshuset vil oftest være højere end i garagen, så det vil give god mening at starte med at udskifte vinduer og døre i huset. Det kan dog stadig godt have stor betydning for det samlede varmetab og energiomkostninger i huset, hvis at døre og vinduer i garagen er utætte og ruderne eventuelt er punkteret. Du kan derfor med fordel kontrollere dine vinduer og døre i garagen, for at give din varmepumpe de bedste betingelser for at varme garagen effektivt op.

 

Hvad belysning har du i din garage?

 I ældre huse ser man ofte at garagerne er oplyst med enten glødepærer eller lysstofrør. Glødepærer var tidligere en af de eneste måder at oplyse bygninger med. De har et relativt stort forbrug i forhold til moderne belysning som eksempelvis LED. En almindelig glødepære bruger typisk i omegnen af 40Watt., men ofte har man i garager monteret en større pære som eksempelvis en 60 Watt pære for at få mere lys med færre lyskilder.

 Lysstofrør har over længere tids brug oftere et lavere forbrug end glødepære. Lysstofrør har dog den udfordring som garagebelysning at de bruger meget strøm til at tænde røret med deres glimtænder. Det vil sige at hvis man ofte tænder, og slukker lyset kort efter vil det være en dyrere belysningsmetode end mere moderne belysningsmetoder.

Den mest moderne belysning at du kan vælge til din garage vil være LED pære. Pærerne fås med alle de mest normale fatningstyper som eksempelvis: GU10, E27 og E14. Forbruget med LED er langt lavere imens at man opnår samme belysning af rummet. Eksempelvis vil en 5,5 watts LED pære ca. have samme belysningseffekt som en 40 watts glødepære.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til hvordan at NASSAU kan hjælpe med at energioptimere din garage, med en ny garageport, for at give din varmepumpe de bedste betingelser for at opvarme garagen billigst muligt? Du skal altid være velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Du finder væres kontaktoplysninger her.

 

Er du nysgerrig?

 Du kan 24 timer i døgnet gratis og uforpligtigende prøve at designe, beregne pris og eventuelt bestille din nye garageport direkte i vores webshop her.

 

Hør Emil fortælle mere om hvordan at du kan optimere dit varmeforbrug